Тайните на бирата

Научете 3 полезни начина, по които може да ползвате бирата в ежедневието си.

№ 1 - Охлювите обичат бира не по-малко от хората!

Отървете се от охлювите в градинатаВсички ентусиасти, които отглеждат зеле, маруля, цветно зеле или други видове от листови зеленчуци са се сблъсквали или ще се сблъскат с голите охлюви и тяхната вредна страна.

Охлювите не са лоши животинки, но понякога могат да се превърнат в напаст към спретнатата Ви градина и бързо да направят зеленчуците негодни за ядене.

И въпреки, че обичат хубавата зелева или марулева салатка, охлювите обичат бирата повече.....доста повече.

Ако забележите следи от пробити листа или видите охлювите да хрупат от салатата Ви е време да действате. Изберете плитък съд или купичка и го напълнете до половината с бира. 2 см са напълно достатъчни. Поставете го на място, близо до наядените зеленчуци и изчакайте.

Скоро (ден, два) след като "надушат" бирата, охлювите ще зарежат марулята и ще се отправят към алкохолния оазис, където ще се удавят, a салата ще бъде само Ваша!

Ние знаем, че звучи варварско, но избора остава във Ваши ръце - салатата или охлювите.

 

№ 2 - Изчистете кафявите петна от тревата си!

Тайните на биратаНяма човек, който да не се впечатлява от гъстата маслено зелена тревна покривка в градината. Но хората, които я поддържат знаят много добре цената на тази прекрасна картина, както и колко много грижи изисква.

Кафявите исъхнали петна по тревата са нещо много обичайно, но определено не остават незабелязани от гостите на градинското парти.

Добрата новина е, че можем да се отървем от тях с една специална магическа течност. Вероятно се досещате - става въпрос за бира.

Не знаем дали е доказано научно или не, но знаем, че действа. Явно захарите в бирата карат тревата да регенерира и да произвежда листна маса по изсъхналите места.

Това, което трябва да направите е да оставите половината от вечерната си бира и да я налеете във спрей флакон. Напръскайте местата, които Ви дразнят и изчакайте. На другия ден повторете процедурата. След няколко дни ще забележите как нова тревичка избутва старите исъхнали листа.

Не прекалявайте с пръскането, защото има опасност да останете без бира :)